Slutföra renoveringen med inredningen

Efter att ha byggt väggar, bytt isolering, dragit el, bytt golv och fått upp skivor i taket får du äntligen börja med ytskiktet. Och även här finns det fallgropar att undvika: 

Prylar av bra kvalité

Det är lätt att köpa billigt eftersom du kan köpa nästan alla inredning på en lön. Men saker som håller kostar mer och är värt pengarna. Onlinebutiker som Allinteriör fokuserar på kvalitetsprodukter och om du tittar på deras utbud märker du snabbt att priserna är inte skyhöga. Bara för att du vill ha bättre kvalité på dina fönsterlampor eller sängkläder, betyder det inte att kostnaden skenar iväg. Produkter av bättre kvalité behåller också sina egenskaper och färger mycket längre. En billig badrumskommod kommer att slitas ut på bara ett år eller två medan en dyrare variant, med andra material, håller i årtionden.

För mycket, för fort

Det är alltid bäst att börja med några få detaljer och låta inredningen växa fram. Om du inreder ett vardagsrum kan det vara bra att börja med den stora fokuspunkten, exempelvis soffan. I ett sovrum börjar man med sängen och i köket bestämmer du luckor och utseende innan du köper köksbordet. Med de stora möblerna på plats får du en bättre uppfattning om utrymmet och vad det behöver.

Dålig Belysning

Du har redan uttag på plats från renoveringen, tänkt på belysningen tidigt i inredningsskedet. Grunderna har du redan tänkt ut under renoveringen: var du vill ha uttag och lampor. Men nu när du inreder kanske du märker att det krävs extra ljuskällor. Fönsterlampor och golvlampor jagar bort mörkret och ger rummet ett djup. Vill du ha lite mörkare färger i rummet är det ännu viktigare att det går att belysa hela rummet under de mörka vintermånaderna.