Slipp vardagsstressen med städhjälp

Om du hör till dem som vrider och vänder i planeringen för att hinna med alla vardagens måsten och moment så finns det hjälp att få. För förutom att barnen ska skjutsas till och från träning eller annan efter-skolan-aktivitet, maten som ska inhandlas och räkningarna betalas, så var det ju detta med städning. Städningen av hemmets alla hörn och vrår ska också hinnas med – helt klart svårt att få tiden att räcka tid och för att inte tala om orken.

Det kan tyckas lite omodernt men faktum är att vi i Sverige än idag har en relativt negativ inställning kring att anlita hjälp till hemmet. Samtidigt som vi har mer att göra och mindre tid till hemmets alla måsten finns det alltså en ganska allmän uppfattning om städhjälp som något förflutet. Men trots att Sverige hör till de länder som inte ser det som en helt naturlig del i vardagen att låta någon extern person sköta städning av hemmet, tycks vi trots allt anlita städhjälp mer än någonsin.

En anledning kan vara den västerländska idealiseringen av umgänget med våra barn där vi vill tillbringa så mycket tid som möjligt med dem, men inte på det vardagliga sättet (som till exempel i samband med städning eller matlagning). Vill man få ut mer av sitt umgänge med barnen är det definitivt ett utmärkt alternativt att anlita städhjälp och dessutom en lösning på vardagsstressen. Om det låter intressant så läs mer om det här.

Vi ska heller inte glömma bort att nämna det kända RUT-avdraget som en bidragande orsak till det ökade anlitandet av hjälp i hemmet. RUT är ett statligt berättigat avdrag för arbete som utförs i hemmet på ett eller annat sätt. Inom ramarna för detta avdrag finns så klart strikta riktlinjer för att det ska vara lagligt att utnyttja det, men rent generellt är det en stor fördel för den som behöver hjälp med att få vardagen att gå ihop. Vill man veta lite närmare om de olika områden som RUT-avdraget gäller för kan man gå in på Skatteverkets hemsida.