Skapa mys i trädgården

En tom grön gräsmatta ser ganska tråkig ut. Det enda som livar upp stämningen är när tussilagon kommer men de är vi ju snabba att dra bort. Då är det roligare att lägga ned lite tid på att planera tomten och skapa något mysigt!

Möblera

Titta ut trädgårdsmöbler på nätet som passar din stil och huset. Utomhusmöbler är som vackrast i trä, då är de också lätta att sköta. Du behöver bara olja in dem i början av säsongen och se till att plocka in dem innan snön kommer. Du kan också möblera med tegelstenar och virke. Bygg en liten bänk under den finaste trädet eller skapa en ett fint soldäck där ni kan grilla och umgås med vänner.

Trädgårdsrum

En trädgård ska gärna delas in i rum. Du kan göra detta med stigar, buskar, spaljéer, murar eller till och med plank. Grusgångar kan leda dig från ytterdörren till köksträdgården eller vidare till en liten fiskdamm. Buskar i en halvcirkel bjuder in till en plats där du kan sola eller läsa en bok ifred. Allt du behöver är en solstol eller en liten filt.

Odla

Var inte rädd att så frön och lökar, många växter sköter sig själva efter de har börjat växa. Du behöver bara vara noggrann med att vattna rikligt i början. Alla frön eller lökar kommer inte att överleva, men de kan också börja gro nästa sommar istället!