Rätt utemöbler

De flesta som har hur med trädgård har nog, eller har haft, lite utemöbler där man kan slå sig ned när vädret är speciellt vackert och varmt. Men för att inte behöva dra fram och plocka bort dessa så fort vädret förändras är det bäst att välja utemöblerna med omsorg. 

Det första kravet man måste ställa på utemöblerna är ju att de klarar av lite väder och vind utan några problem. Tittar man på de vanligaste materialen för detta dyker det upp alternativ som trä, plats, metall och rotting.

När det gäller just trä så är det så klart inte alla träslag som lämpar sig detta. Teak är då det mest passande materialet då det är väldigt tåligt och dessutom riktigt snyggt. Plast vad populärare förr men används inte lika mycket idag. Metall måste vara rostskyddat för att fungera bra som utemöbler. Rotting finns både i naturlig- och konstvarianter. Till skillnad från den naturliga så bleks inte konstrotting, men den behöver rengöras ofta för att förhindra smuts som byggs upp i väven.

Sedan måste man ju tänka på vad som passar bäst in den uteplats man försöker skapa. Alla materialen har sin plats i detta, men det finns nog alltid något som passar bättre. Trämöbler kan till exempel vara väldigt passade om man har en träfasad, medan metallmöbler kan kanske matcha en putsad fasad bättre. Man får helt enkelt prova sig fram.