Planera för sommarens sköna dagar

Sommaren står för dörren och många har börjat att plocka ut sina trädgårdsmöbler på sina altaner, längst i söder så kanske man redan suttit ute redan ett tag medans längst i norr så får man vänta ett litet tag till innan den riktiga värmen infinner sig. Det gäller att planera väl för sommarens sköna dagar.

Det kan vara läge för att investera i en ny sittgrupp för altanen. Plastmöbler kan vara praktiska men trä är trä och finns det något skönare än att sätta sig ner på en trämöbel. Tänk också på att inte köpa för stor möbel så du inte får plats med ytterligare något på din altan.

Du kan med enkla medel fixa till din altan att bli den oas du vill att den ska vara, du kan blanda material som betong och gjutjärn. Gärna som tål att stå utomhus om du inte har en inglasad del av altanen. Även belysning är viktigt för känslan kvällstid. Varma sommarkvällar så kanske man vill äta en sen middag ute och då gäller det att få det stämningsfull vid middagsbordet.

Det finns mycket inspiration att hämta på nätet och surfa runt innan du bestämmer dig hur du vill ha din altan. Du har säkert redan idéer hur du vill att det ska vara, med ytterligare inspiration så kanske det blir ännu bättre. Det sköna är ju att det går alltid att byta ut om det inte skulle kännas okay. Att börja om på nytt och förändra tillhör lite av charmen att inreda.