Nytt kök

I många hushåll är köket hemmets hjärta, där samlas man med sina nära och kära. Kanske har familj och vänner utökats och du behöver ett större kök, eller kanske är det helt enkelt bara dags att renovera det. Vilket skäl man än har för att renovera sitt kök så finns det ett par saker som kan vara bra att tänka på.  

  1. Gör ett grundligt förarbete med ritning och budget, och försök att hålla dig till den i största möjliga mån. Självklart ska det finnas ett ekonomiskt utrymme för ändrade planer, men man ska veta att det kan äventyra den ursprungliga budgeten och i värsta fall bli dyrare än vad man kalkylerat för.
  2. Källsortering ligger i tiden, och vet du med dig att det är något du gör eller kommer att vilja göra så rekommenderas du att planera in ett fungerande system för det i ritningen. Många hushåll saknar ett effektivt och undangömt system för källsortering.
  3. Kökstrenderna varierar som alla andra trender, och därför är det bättre att satsa på tidlösa färger på skåpluckor och tapeter för att istället dekorera med trendiga detaljer som exempelvis, bord och stolar, dukar, gardiner, vaser, och serviser.
  4. Ventilationen är verkligen värd att lägga pengar på, du vill satsa osuppfång, rengöring och självklart ljudninvå. Idag finns det prisvärda fläktar som dessutom är energisnåla.
  5. Satsa med fördel på generösa arbetsytor, och rymlig förvaring. Men satsa hellre på mer förvaring än djup förvaring eftersom det ofta resulterar i att man stoppar skåpen fulla. Lägg fokus på att saker och ting ska vara lättillgängligt.

Sök inspiration på internet, i inrednings tidningar, och butiker. Lycka till!