Mer ljus i vintermörkret

Snön börjar sakta men säkert lägga sig över mer och mer av landet. Och sida vid sida med all snö får vi även allt mindre solljus på dagarna. Med mörker både då vi går till och från jobbet är det värt att tänka lite extra på belysningen hemma.

Allmänbelysningen först och främst

Allmänbelysningen är det mest grundläggande i ljussättningen och betyder helt enkelt det ljus vi använder när vi vill lysa upp så mycket av ett rum som möjligt. I många rum kanske detta är inget mer än en taklampa, men det kan samtidigt vara flera olika lampor som tillsammans utgör allmänbelysningen. När det är mörkt ute stor del av dagen är det lättare att lägga märke till om allmänbelysningen skulle behöva ett tillskott för att vara mer heltäckande eller bättre på något annat sätt.

Mysbelysning hör vintern till

En härligt mysig stämning känns alltid bra att sätta i vintermörkret. Och medan vi kan åstadkomma detta på flera sätt och vi är det många som gillar att använda sig av levande ljus. Men de behöver så klart något att stå i också. Det finns populära märken som By On som gör stiliga ljushållare som kan passa in i väldigt många olika inredningsstilar. Samtidigt är det alltid rekommenderat att vara försiktig med hanteringen av levande ljus och inte lämna dem utan uppsikt.

Belysning även utomhus

Men vi lyser inte bara upp inne i hemmet, utan även utomhus. Vare sig det handlar om fasta installationer som lyktstolpar och vägglampor eller ljusslingor och marschaller, är vintern ofta en tid då många ser till att sätta upp lite extra belysning utomhus. Att pryda husets utsida med lite extra ljus sprider alltid lite mer glädje i vintertider.