Inreda uteplatsen

En uteplats i trädgården kan göra underverk. Inte nog med att man får en härlig plats att sitta på under vår och sommar, det blir även en riktigt vacker utsmyckning till trädgården. Här kommer några tips på hur man kan inreda uteplatsen.

Börja alltid med snygga utemöbler som grund. Välj ett material som håller för både väder och vind så slipper man ställa bort dem så fort det börjar regna. Ett väldigt lämpligt material är teak, som är ett tropiskt lövträ från sydöstra Asien. Detta är både starkt och har ett naturligt skydd mot skadedjur.

Med möblerna på plats är det dags att inreda allt runtikring dem. Har man en ganska öppen trädgård kan uteplatsen vara en sätt att skapa en mer mysig känsla som är lite mer sluten. Sätt exempelvis upp ett ribbverk och häng upp blomkrukor eller plantera lite klätterväxter som får slingra sig runt detta.

Har man istället en mindre eller mer uppfylld trädgård kan det vara snyggare att försöka skapa en mer öppen yta. Se då till att att inte använda allt för stora inredningsdetaljer. Det bör åtminstone inte vara så höga att de blockerar synfältet när man sitter ned.

Textiler kan kännas extra lyxiga på en uteplats och verkligen sätta pricken över i:et. Men hur man än vrider och vänder på det kommer ju detta vara något man behöver ta in och ut beroende på vädret.