Hållbar renovering av villa och småhus

Vi lever i en tid då det är mycket diskussioner om hållbarhet och miljötänk. På denna sajt så vill vi inte vara sämre utan vill tipsa dig om hur du mer hållbart ska tänka när du renoverar din villa eller något annat hus. Det är en fördel om alla drar sitt strå till stacken och försöker arbeta mer hållbart för vår moder jord.

Det finns mycket som vi kan tänka på när vi väljer att göra något i våra hem. Både vid materialval, hur vi nyttjar den energi som finns och hur vi kan spara på miljön när vi håller på med vår renovering. Det finns som sagt mycket att göra och genom ett framgångsrikt samarbete så har Informationscentrum för hållbart byggande tagits fram. En portal där du som både lekman inom området men också byggföretag kan läsa och få massor med tips och råd hur man ska tänka för att bygga och renovera mer hållbart.

Det ligger helt rätt i tiden att vi börjar ändra våra tankebanor och hitta lösningar som fungerar bättre idag när vi bygger om eller bygger nytt för den delen. Det är många kloka människor, företag och organisationer som slagit sig ihop för driften av ichb.se. De har på uppdrag av staten och Boverket tagit fram information om hållbart byggande. Det kan vara en bra början för alla som håller på att renovera och att bygga att tänka sig för innan man sätter igång med sina projekt. Hur ska man och kan man göra detta på ett mer miljömässigt sätt.