Ett säkert och vackert hem för dig och dina husdjur

Säkerhet i hemmet är inte en inredningstrend och många gånger glömmer vi att våra husdjur inte förstår vad som är säkert i hemmet och inte. De är mest bara glada och nyfikna, och nyfikenhet kan leda till skador. Du behöver inte offra din inredningsstil för att hemmet ska vara husdjurssäkert, det gäller bara att hitta lämpliga lösningar till potentiella problem. 

Saker som kan falla

Om du har en katt vet du hur bra de är på att klättra och hoppa upp på höga möbler. De är duktiga på att smyga runt saker i bokhyllor och liknande men ibland kommer svansen åt eller så puttar de medvetet ner saker. Studera ditt katts beteende och placera inte saker som är sköra och kan gå sönder på platser där katten gillar att vara. Glasskärvor kan hamna i tassen eller att vi människor kliver på dem, samt att du slipper bli sur på din katt för att den vält en dyrbar vas i golvet.

Avslappnad miljö

Alla husdjur mår bättre i en avslappnad miljö. Hundar inomhus ska vara lugna och avslappnade, det minska risken för dåligt beteende såsom att skälla eller tugga på saker. En avslappnad hund får tillräckligt med motion, omtanke och mental stimulans. En uttråkad hund kan börja äta saker som den hittar på golvet och det kan leda till tarmvred och totalt stopp i tarmarna. Undvik att slänga sockar, små bollar och leksaker på golvet som kan se aptitligt ut.

Katter som känner sig stressade kan bli aggressiva eller börja tvätta sig konstant, tills pälsen faller bort och de får utslag. Om din katt tvättar sig ovanligt mycket, se över vilka stresselement som kan finnas i hemmet och försök att åtgärda dessa som första steg. En katt tvättar sig för att lugna ner sig och känna sig trygg. Om åtgärderna inte fungerar behöver du uppsöka veterinär så snart som möjligt!