Designa uteplatsen

En uteplats är det perfekta stället att spendera soliga, vackra dagar på. Men för bästa möjliga trivsel måste man lägga ned lite tid, pengar och arbete. Här följer ett antal bra tips vad gäller designen av uteplatsen.

uteplats_479529463

Underlaget

Precis som när man bygger en uteplats tar vi och börjar med grunden. De tre huvudsakliga alternativ man har att välja mellan när det kommer till underlaget på en uteplats är trä, sten och grus. Ett trädäck är nog det vanligaste och passar det mesta. Stenplattor kan ge en lyxig känsla men är förstås lite dyrare. Funderar man på grus ska leta sådant som man till och med kan gå omkring barfota på för bästa möjliga bekvämlighet. Exempel på hur man bygger ett gediget trädäck kan man hitta på viivilla.se.

Möblerna

När det kommer till möbler gäller det att hitta inte bara snygga utan även tåliga exemplar. Ett väldigt populärt material är teak då det klarar sig väldigt bra som utemöbler. Rotting är också ett vanligt material för utemöbler, men då är det bäst att satsa på konstrotting då detta inte är känslig för väta som naturmaterialet.

Detaljerna

Det är ju dock många gånger de små sakerna som sätter pricken över i:et och en väldesignad uteplats är verkligen inget undantag. Här är det ju inte alltid lika enkelt att ge tips då det många gånger bottnar i tycke och smak. Några tips för inspiration kan man dock alltid dela med sig. Det kan bland annat bli väldigt snyggt att sätta upp hemma odlade grönsaker på eller vid uteplatsen. Tomatplantan är ett väldigt praktiskt alternativ. Man bör också se till att använda textiler i någon utsträckning. Det kan vara så enkelt som en duk, några enkla soffkuddar eller liknande. Är det bara några få detaljer är det inte jobbigt att dra fram eller plocka bort heller.