Den lilla extra detaljen inför försäljningen

Om du vill sälja hemmet och locka många besökare, är det främst genom fotona på Hemnet och mäklarsajten du ska gå. Det är på dessa sajter som många hussökare bestämmer sig för att gå på visningen. Och med hjälp av några extra detaljer kan du få besökarna att bli kär i huset när de se bilderna eller kommer på visningen. 

Börja med att se hur utsidan ser ut. Är det ganska kalt och grått? Kosta på dig några blomlådor till fönstren och fyll dem med billiga växter. Flitiga Lisa är fina, klassiska och billiga att köpa många av. Se till att mäklaren fångar blomlådorna på bild! Andra detaljer kan vara att byta ut siffran på villan till en ny och fräsch, en husskylt kan inkludera numret och gatan och finns i flera färger för att matcha eller skapa kontrast mot fasadfärgen.

Hallen är det första som besökaren möter av insidan. Se till att det är välstädat. Om huset redan är tömt kan du temporärt ställa in ett skoställ och en hatthylla så att besökarna kan hänga av sig. Bra belysning och fina tavlor kan också skapa rätt stämning.

En del mäklare och husägare skapa rätt stämning med dofter. I köket kan du hälla en-två teskedar vaniljextrakt på en bakplåt och ställ ugnen på 50 grader i en timme. Öppna luckan på glänt och hela köket kommer att dofta som när mamma bestämmer sig för att baka. I sovrummet kan du använda lavendel som är rogivande och sänker stressnivåerna. Det ska dock vara svaga dofter! Ingen ska bli misstänksam att ni försöker täcka en otäcka doft med angenäma.

Studera bilder på husförsäljningar. Hur ser inredningen ut? Prata med mäklaren om vilka möbler ni borde flytta på eller ta bort. I vanliga fall möblerar vi ganska mycket i hemmet men inför en visning är det bättre om du har färre men stilig möbler i rummet. Få möbler får rummet att framstå som större samtidigt och gör det lättare att ta rättvisa bilder till försäljningsannonsen. Och glöm inte att plocka undan värdesaker och era personliga ägodelar såsom tandborstar och kläder.