Att välja rätt material vid renovering

När man renoverar så gäller det att planera noggrant innan man sätter igång, det är allt från att välja rätt material till att räkna på tidsåtgång för olika moment när man väl ska börja renovera.

Det är en fördel att sätta en budget och planera så gott man kan så att det inte sticker i väg ekonomiskt. Att välja material i förväg kan var en fördel då får man i lugn och ro kolla igenom ställen på nätet så man hittar det man är ute efter till det bästa priset.

När det kommer till att välja kakel eller klinker så kan det vara så att man har skilda uppfattningar om vad som skulle passa i kök, hall eller om man väljer att kakla och lägga klinkers i badrummet. Det kan också vara så att man inspireras till sin renovering av badrummet då man kollar upp olika material som man är i behov av.

Börja i god tid med planeringen så ni har bra kolla på allt när det väl är dags att köra igång. Låt det gärna ta tid att fatta besluten om klinker eller kakel. När ni väl har planerat och beräknat hur lång tid det beräknas ta, sätt en deadline. Det är bra även om ni har gott om tid och gör det mesta själv.