Att bygga ett fritidsboende

För många så är det en dröm att bygga ett fritidsboende av något slag. Det första som man bör göra är att köpa sig en tomt där man kan tänka sig att bygga upp något hus. För att bygga något nytt så ska bygglov ansökas om i den kommun som huset ska byggas.

Om man vanligtvis bor i en lägenhet så kan det vara befriande att skaffa sig ett fritidsboende av något slag. Detta kan bli den fristad som ni behöver på semestrar och andra lediga stunder. Se till att inte köpa en tomt allt för långt från ert vanliga boende. Det är smidigt med bara ett par mil som gör att ni kan åka dit över helgen utan att behöva sitta i bilen allt får många timmar.

Finns det gamla byggnader på tomten som behöver rivas så ansöks om rivningslov hos kommunen i samma veva som bygglovet ansöks om. Påbörja inget innan ni fått okej från kommunen. I vissa fall så kanske det kan räcka med en anmälan till kommunen. Kontakta alltid kommunen för att få de uppgifter som behövs för byggnationer på den tomt som ni köpt. Det kan se lite olika ut från kommun till kommun.

Om det redan finns en annan byggnad på er tomt som ni kommer att välja att renovera i ett senare skede så kanske ni vill bygga en Attefall som ni kan bo i tillsvidare. För att göra det enkelt för er så kan ni köpa ett Attefall i byggsats från tillverkaren Sorselestugan. Det behövs inte något bygglov för ett Attefall utan en anmälan till kommunens byggnadsnämnd. När ni får ett startbesked så kan ni påbörja byggnationerna av er byggnad.